Henrik Nielsen, sef de unitate in cadrul Directiei Generale Afaceri Interne a Comisiei Europene, i-a multumit, in numele Comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, presedintelui Agentiei Internationale pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate, dipl. ec. Petar Nenov, pentru informarea comisiei in legatura cu realizarea a doua documentare privind eforturile si masurile intreprinse de Romania si Bulgaria pentru aderarea la spatiul Schengen.


În cursul anului trecut, Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate, în conformitate cu obiectivele si scopurile înscrise în Statut, a desfasurat o serie de activitati si actiuni vizand prevenirea si combaterea criminalitatii internationale transfrontaliere organizate, formarea profesionala a cadrelor din domeniu si perfectionarea cooperarii internationale în lupta împotriva acestui flagel.


Intr-o analiza speciala publicata la 10 noiembrie 2010 impreuna cu Raportul anual 2010, agentia arata de ce consumul de droguri nu mai este doar un "fenomen al tinerilor".

 

Europa se confrunta cu o imbatranire pronuntata a populatiei sale, aproximativ un sfert din aceasta urmand sa aiba varste de cel putin 65 de ani pana in anul 2050. Statisticile publicate astazi arata ca populatia consumatorilor de droguri din Europa este, de asemenea, in curs de imbatranire si ca adaptarea la nevoile consumatorilor de droguri in varsta reprezinta o problema din ce in ce mai mare pentru serviciile care ofera tratament. Aceasta situatie apare in special in tarile din Europa de Vest, care s-au confruntat cu prima epidemie a consumului de heroina in anii '80 si '90.


Newsletter

Contact Info

an image

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate
Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 10, Sector 4

Email: office.aipcps@crime-prevention.eu
Email: office.aipcps@prevenirea-criminalitatii.ro
Email: office.aipcps@gmail.com
Email: office@brigada-antidrog.ro

web: www.prevenirea-criminalitatii.ro
web: www.crime-prevention.eu
web: www.brigada-antidrog.ro

tel./fax: 0040 31.4259.545
DIGI: 0040 771.795 218

Linkuri utile

Inspectoratul General al Politiei Romane: www.politiaromana.ro
Agentia Nationala Antidrog: www.ana.gov.ro
Ministerul de Interne din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Moldova: www.academy.police.md
Academia de Politie din Romania: www.academiadepolitie.ro