Forum Regional pentru Siguranța Cibernetică

In perioada 30 - 31 octombrie 2017, la Sofia, Bulgaria, a avut loc al IV-lea Forum Regional pentru Siguranța Cibernetică pentru țările din Europa de Sud-Est, unde a participat și Agenția Internațională pentru Prevenirea Criminalității și Politici de Securitate.

Principalele teme ale forumului au fost problemele legate de securitatea datelor pe internet.
Conferința a fost organizată de Direcția Generală pentru Combaterea Crimei Organizate la: Ministerul de Interne din Bulgaria, Academia Internațională de Instruire în Investigații Cibernetice din Bulgaria și IDC-Bulgaria.
În cadrul acestui forum, Agenția Internațională pentru Prevenirea Criminalității și Politici de Securitate a fost reprezentată de expertul său în programe internaționale - dl.Nikolay IVANOV, care a participat activ la discuțiile și reuniunile legate de elaborarea politicilor și strategiilor de combatere a furtului de date cu caracter personal de pe Internet, precum și în dezbaterile privind o strategie privind protecția traficului de date între instituții. 
În cadrul reuniunilor a fost acceptată o strategie pentru introducerea Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR) în conformitate cu Directiva Europeană 2016/679.
La conferință au participat: dl. Steven WILSON, directorul Centrului European pentru Criminalitatea Cibernetică din cadrul Europol, dl. George RASH, directorul diviziei de securitate IBM pentru Europa Centrală și de Est, dl. Robert NEW, director adjunct al Departamentului de Investigații, Serviciul Secret, SUA, precum și peste 300 de experți în domeniul securității cibernetice de la organele de drept, instituții internaționale și companii IT din peste 20 de țări.

Newsletter

Contact Info

an image

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate
Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 10, Sector 4

Email: office.aipcps@crime-prevention.eu
Email: office.aipcps@prevenirea-criminalitatii.ro
Email: office.aipcps@gmail.com
Email: office@brigada-antidrog.ro

web: www.prevenirea-criminalitatii.ro
web: www.crime-prevention.eu
web: www.brigada-antidrog.ro

tel./fax: 0040 31.4259.545
DIGI: 0040 771.795 218

Linkuri utile

Inspectoratul General al Politiei Romane: www.politiaromana.ro
Agentia Nationala Antidrog: www.ana.gov.ro
Ministerul de Interne din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Moldova: www.academy.police.md
Academia de Politie din Romania: www.academiadepolitie.ro